kiekkujaiset2013

Kiekkujaiset 2013 on Liekku Ry:n järjestämä kaikille avoin ja maksuton lapsiperhetapahtuma, joka järjestetään lauantaina 5.10.2013 kello 9.30–15.00 Joensuun Tiedepuiston NetWork Oasiksessa (Länsikatu 15).

Kiekkujaisissa on tarjolla opastusta ja tietoa kantoliinojen ja kestovaippojen käyttöön ja imetykseen liittyen. Kiekkujaisista löydät kantovälinekirppiksen, myyjiä ja näytteilleasettajia, vaihtotorin, lelukirppiksen ja paljon muuta. Esillä myös Marja Kokkosen "Ensiaskelia"-näyttely. Lapsille kasvomaalausta ja muuta puuhaa.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna kantaminen. Tarjolla onkin teemaan liittyen muun muassa luentoja ja liinailumuotia esittelevä muotinäytös. Perheen pienimmille tapahtumasta löytyy leikkipaikka. Koko perheen viihtyvyyden takaavat kahvion herkut.

Aikataulu (muutokset ohjelmassa mahdollisia):

9.30 Ovet avautuvat
10.00–10.30 Sanarattaan lorutuokio
10.30–11.00 Kantoliinamuotinäytös
11.00–12.00 Luento: Ergonominen kantoasento, Anni Almqvist
12.00–12.30 Sanarattaan lorutuokio
12.30–13.30 Luento: Vauvan ja vanhemman välinen vuorovaikutus ja kantovälineet sen tukena, Ruut Palviainen
13.30–14.00 Kantoliinamuotinäytös
15.00 Valokuvakilpailun voittajan julistaminen, Kiekkujaiset 2013 päättyvät

 

Kiekkujaiset 2013 -tapahtuman tarjonta

Kantaminen

Kantoliinoja ja -reppuja, sidonta- ja käyttöopastusta. Kantoliinashowroom esittelee kantoliinojen erilaisia käyttömahdollisuuksia. Myös tietoa Liekun kantovälinevuokraamosta.

Imetys

Tietoa ja vertaistukea imetykseen liittyvissä kysymyksissä, julkaisuja ja esitteitä.

Kestovaippa

Erilaisia kestovaippoja ja opastusta kestovaippojen käyttöön ja huoltoon. Tietoa Liekun kestovaippavuokraamosta.

Sormiruokailu

Opastusta ja tietoa sormiruokailuun liittyvissä asioissa.

Liekku

Esillä yhdistyksen toimintaa ja tulevia tapahtumia, jäseneksi liittymismahdollisuus, kannatustuotteita. Liekun kirjalainaamo.

Näytteilleasettajat, myyjät ja yhteistyökumppanit

Sampsukka http://www.sampsukka.com/

Ipanainen http://www.ipanainen.fi/

Pikkunuppu luomutila

Nosh Organics http://noshshop.com/

Me&I http://www.meandi.se/fi/

Ihva Aula

Nettiemo http://www.nettiemo.fi/

Sanaratas ry http://www.sanaratas.net/wordpress/

Lähiötalo http://viadiajoensuu.yhdistysavain.fi/lahiotalo/

Kirppis

Vauvojen ja lasten kantamiseen liittyvien tuotteiden (kantoliinat, -reput, -takit yms.) erikoiskirppis.

Lelukirppis

Lelukirppis Liekun hyväksi, hinnat alkaen 20 senttiä.

Vaihtotori

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden ilmainen vaihtotori. Voit tuoda, vaikket vie, ja viedä, vaikket tuo. Päivän päätteeksi loput tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Kahvio

Monipuolinen valikoima suolaista ja makeaa evästä kahvitauolle. Mikro, syöttötuoleja.

Leikkipaikka

Leikkihuone leluineen pienille tapahtumavieraille. Lapset omien huoltajiensa valvonnassa. Lähiötalo järjestää lapsille mm. askartelua ja kasvomaalausta.

Arpoja

Perinteiset arpajaiset, yksi arpa 3 e, kaksi arpaa 5 e. Hauskat palkinnot.

Ohjelma

  Lorutuokiot klo 10.00 ja 12.00.
  • Sanaratas ry:n lorutuokiot vauvalle/taaperolle ja vanhemmalle. N. 12 ensimmäistä paria mahtuu mukaan. Kesto n. 30 min.
 • Kantoliinamuotinäytös kello 10.30 ja 13.30
  • Vauhdikas kantoliinamuotinäytös, josta saa hyvän käsityksen markkinoilla olevista ergonomisista kantovälineistä ja niiden käytöstä. Liinojen, reppujen ja eri sidontojen esittelyä.
 • Marja Kokkosen "Ensiaskelia"-näyttely
  • Työt ovat lämminhenkisiä mustepiirustuksia/maalauksia, jotka esittävät 0-3-vuotiasta lasta eri asennoissa ja kehitysvaiheissa.
  • "Ihminen pyrkii luonnostaan etsimään kuvasta kasvot ja ilmeet, siksi työt onkin tehty sellaisten valokuvien pohjalta, joissa lapsi ei katso kameraan lainkaan. Näissä kuvissa lapsen herkkä maailmaa ihmettelevä olemus, asento ja kehonkieli pääsevät valokeilaan. Katsoja pysähtyy tarkastelemaan lasta ja kuvattua tilannetta kokonaisuutena sen sijaan että keskittyisi tutkimaan pelkästään hänen kasvonpiirteitään ja ilmeitään." Marja Kokkonen (s. 1986) on joensuulainen taiteilijana ensiaskeliaan ottava muotoilija.

   

  Muutama vinkki Kiekkujaisiin

  • Varaathan tapahtumaan tarpeeksi käteistä, pankkikorttipäätteitä ei ole käytössä kaikilla pisteillä.

  •  Pysäköinti on ilmaista Länsikadun varrella ja esim. raviradan parkkipaikalla. Hallitien pysäköintihallin hinta on 1 €/tunti / 5 €/vuorokausi. Kenttämiehentien pysäköintialue uimahallin vieressä on maksullinen, lauantaisin klo 8.00–15.00. Taksat ovat 0,20 €/tunti ja 3,00 €/vrk.

  • Tilaan pääsee vaunuilla. Kantamispisteeltä voi myös lainata tapahtuman ajaksi ergonomisia kantovälineitä henkilöllisyystodistusta vastaan. Leikkipaikoille ja lorutuokioihin ei saa tulla ulkojalkineissa. Sisätossut voivat olla kätevät ainakin lapsille.

  •  Vaihtotorille ja lelukirppikselle tulevia lahjoituksia voi ilmoitella etukäteen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  •  Kiekkujaisissa jäseneksi liittyneet ja jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat vuoden 2014 jäsenyyden samaan hintaan ja jäsenedut käyttöönsä jo tänä syksynä.

  •  Tapahtumassa on ensiapupäivystys, tarvittaessa ota yhteyttä Liekun pisteeseen.