TENS-laite

TENS-laite lähettää heikkoja, pientaajuisia sähköimpulsseja, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Laitteen käyttö tulisi aloittaa heti kun ensimmäiset supistukset alkavat, tuolloin laitteesta saa parhaan hyödyn. Laitteen voimakkuutta saa säädettyä, ja siinä on ns. boost-nappi, jolla tehoa voi lisätä supistuksen ajaksi.

Vuokrauksen hinta: Liekun jäsenet 25 € / muut 35 € + pantti 20 €, joka palautetaan vuokrauksen päätyttyä.

Vuokra-aika: Laitteen saa max. 2 viikkoa ennen laskettua aikaa, ja se tulee palauttaa mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Paketti sisältää itse laitteen, elektrodit, paristot ja suomenkieliset käyttöohjeet. Emme postita.

Liekun TENS-laitteet ovat erittäin kysyttyjä, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin!


Gua sha -kampa

Gua sha on vanha kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto, jossa ihoa raaputetaan gua sha -kammalla tai muulla käyttöön soveltuvalla välineellä. Gua shata on alettu käyttää vaihtoehtoisena hoitomuotona nynyisin yhä enemmän, koska se on turvallista, tehokasta ja yksinkertaista. Länsimaisen käsityksen mukaan gua shan teho perustuu mikroverenkierron lisääntymiseen, joka parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Gua shata voi käyttää hyvin monenlaisten vaivojen hoitoon.Liekku ry vuokraa gua sha -kampaa synnytyksen aikaan käytettäväksi. Gua shalla voi mm. edistää synnytyksen käynnistymistä, lievittää synnytyskipua ja synnytyksen jälkeen gua shata voi käyttää maidon nostatukseen.

Gua sha -kampa on kämmentä pienempi, litteä väline, jolla raaputetaan ihoa. Paljasta ihoa käsiteltäessä iholle levitetään ensin öljyä (hieronta- tai ruokaöljyä).

Vuokrauksen hinta: Liekun jäsenet 5 € / muut 7 €. Vuokrausaika:

Kamman saa max. 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ja kampa tulee palauttaa noin viikko synnytyksen jälkeen.

Ohjeita gua sha –kamman käyttöön.


Rebozo

Rebozo on Meksikossa paljon käytetty liina. Sitä käytetään raskausaikana tukemaan kasvavaa vatsaa, tasapainottamaan kehoa ja rentouttamaan kohtua ja kohdunkannattimia eli ligamentteja. Synnytyksessä rebozoa voidaan käyttää kivunlievityksenä, rentouttamaan synnyttäjää, edistämään supistuksia sekä auttamaan vauvaa hakeutumaan oikeaan asentoon synnytystä ajatellen. Meksikossa liinaa käytetään synnytyksen jälkeen myös kantoliinana.

Rebozo on n. 2-4 metriä pitkä ja n. 60-80 cm leveä kudottu liina. Liekku ry:llä on vuokrattavana kaksi rebozo-liinaa. Rebozona voi käyttää myös kudottua kantoliinaa tai vaikka pitkää huivia tai lakanaa. Rebozon käyttöön tarvitsee avustajan, joten se on loistava keino puolisolle osallistua raskausaikaan ja helpottaa äidin oloa synnytyksen aikana. Avustajaksi voi pyytää myös doulaa tai ystävää.

Vuokrauksen hinta ja vuokra-aika: Liekun jäsenet 3 €/viikko, muut 5 €/viikko + pantti 20 €, joka palautetaan vuokrauksen päätyttyä. Vuokra peritään jokaiselta alkavalta viikolta.

Ohjeita rebozon käyttöön.

TENS-laitteen, Gua sha –kamman ja rebozo-liinojen varaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.